Passportal

АНДРА ЕООД е Сертифициран представител на Passportal International Ltd. – водеща канадска компания, която предлага професионални услуги и консултации, свързани с легална имиграция в Канада.

Passportal е водеща Канадска организация, която предоставя професионални услуги в областта на легалната имиграция в Канада. През 1991 бизнесът стартира с откриването на Rosenblatt Associates, лицензирана адвокатска кантора за емиграция в Канада. Компанията има лиценз от Канадската Юридическа Камара (Law Society of Upper Canada) и има пълното право да практикува и да представлява Клиентите си пред всички съдилища и институции в Канада.

Passportal предлага професионални услуги в областта на емиграцията, инвестирането намирането на работа, образованието и установяването на хора, които желаят да живеят, работят или учат в Канада. Екипът се състои от най-добрите имиграционни адвокати, консултанти и други професионалисти, които ще Ви съдействат и ще Ви представляват през целия процес. В Канада можете да попаднете по различни начини – като бизнес имигранти, инвеститори, чрез образование в Канада, чрез работа в Канада, като постоянно пребиваващи. Ние ще Ви предложим най-добрата за Вас стратегия за легална имиграция в Канада и ще Ви помогнем да превърнете мечтите си в реалност.

Дейвид Розенблат, основателят на Rosenblatt Associates е член на Камарата на Юристите (The Law Society of Upper Canada), на “The Canadian Bar Association”, на “The Ontario Bar Association” както и на “The American immigration Lawyers Association”. Днес Дейвид е експерт - адвокат в Passportal и се занимава с всички юридически въпроси, свързани с легалната имиграция в Канада и стартирането на бизнес там. Дейвид е известен с едно от най-големите имиграционни дела, което заведе срещу Канадското правителство във връзка с промяна на закона за емиграция в Канада и налагането му със задна дата. Печелейки едно от най-трудните дела в историята, Дейвид и неговата компания успяха да помогнат на хиляди имигранти да влезнат в Канада.

Канада предлага изключително високо качество на живот и много възможности за всички. Канада е прекрасна държава за работа, учене, инвестиране и имиграция. Канада предлага красива природа, здравословна социална атмосфера, културно разнообразие, будно общество и стабилна икономика. Канада има какво да предложи на всеки.

 • Почти 100% от Канадците са позитивно настроени към имигранти;
 • 84% от жителите на Канада са щастливи да бъдат “Канадци”;
 • Канада е втората по големина държава в света и една от най-малко заселените;
 • Канада поддържа най-високото качество на живот в света ;
 • Канада е член на G8 – групата на най-богатите индустриални държави;
 • Канада има най-силната финансова система в света (Световен Икономически Форум 2009);
 • Канада е на седмо място в света по производство на петрол;
 • Канада е най-добрата за живеене държава в света според Обединените Нации;
 • Канада предоставя безплатна първокласна здравна система;
 • Канада има силно диверсифицирана икономика;
 • Канада е една от най-безопасните държави с света;
 • Образованието в Канада е водещо в света и е най-достъпно от всички англоговорещи държави.

Имиграция в Канада – постоянно жителство за квалифицирани професионалисти

Ние ще ви помогнем да структурирате кандидатурата си, за да бъде успешна, ще изготвим документи за Канада професионално начин и ще ви напътстваме и представляваме през целия процес.

Актуален списък на професиите, приоритет за Канадското правитлество към Май 2013:

Engineering managers
Financial and investment analysts
Geoscientists and oceanographers
Civil engineers
Mechanical engineers
Chemical engineers
Mining engineers
Geological engineers
Petroleum engineers
Aerospace engineers
Computer engineers (except software engineers/designers)
Land surveyors
Computer programmers and interactive media developers
Industrial instrument technicians and mechanics
Inspectors in public and environmental health and occupational health and safety
Audiologists and speech-language pathologists
Physiotherapists
Occupational Therapists
Medical laboratory technologists
Medical laboratory technicians and pathologists' assistants
Respiratory therapists, clinical perfusionists and cardiopulmonary technologists
Medical radiation technologists
Medical sonographers
Cardiology technicians and electrophysiological diagnostic technologists, n.e.c. (not elsewhere classified)

Други възможности за емиграция в Канада

Хора, които са работили в Канада/ учили в Канадски университети
За кандидати с поне 2 години работа в Канада, или за студенти, които са учили в Канада поне 2 години и са работили поне 1 на територията на Канада има възможност да се кандидатства за Постоянно Пребиваване.

Провинциални програми
Има различни провинциални програми, свързани с работа в Канада, обучение в Канада, бизнес имиграция в Канада, инвестиции в Канада - за повече информация, се обърнете директно към нашия офис.

Бизнес Имиграция в Канада:

Програмата за Бизнес Имиграция в Канада е създадена за бизнесмени, които се интересуват от Имиграция в Канада, искат да придобият статута на Постоянно Пребиваващи в Канада и да създадат печеливш бизнес там.

Бизнес имиграция в Канада добива все по-голяма популярност сред бизнес хората по цял свят – Канада предлага много добри програми на Инвеститори и Предприемачи. В резултат на това, в Канада имигрират по 15 000 Бизнес Имигранти и техните семейства всяка година.

Популярността на бизнес имиграция в Канада и на инвестирането в Канада се базира на фактори, които дават много предимства на всеки бизнес. Канада има много стабилни икономически основи и е една от най - конкурентоспособните държави в света. Човешкият фактор в Канада е ненадминат по образование, умения и опит. Канада предлага отлична бизнес инфраструктура и разходите, свързани с оперирането на дейността са много ниски. Канадските компании имат пълен достъп до най-големите световни пазари благодарение на Споразумението за свободна търговия в Северна Америка (NAFTA) и имат силно присъствие в Азия, Европа и света.

Бизнес имиграция в Канада – провинциални програми

Емиграция в Канада по провинциални програми е процедура, свързана със споразумения между отделните провинции и федералното правителство на Канада, за издаване на статут за постоянно жителство. Кандидатите са квалифицирани професионалисти, бизнесмени (Предприемачи и Инвеститори). Тези програми са атрактивни, защото предлагат по-кратко време за обработка на документи за Канада от федералните процедури и тези в Квебек. Също така, веднъж номинирани по провинциална програма (и преди Федералното одобрение на кандидатурата), кандидатите получават Разрешение за работа, виза с придружително писмо от съответната провинция. Следват категориите имигранти, предпочитани от различните провинции.

Алберта
Инженери, членове на семейството, фермери, квалифицирани професионалисти, студенти, хора с Американски визи

Британска Колумбия
Бизнес (Предприемачи), професионалисти в областта на здравеопазването, квалифицирани професионалисти, полу-квалифицирани (туризъм, хранителна индустрия), студенти

Манитоба
Бизнес (предприемачи), обществени дейци, членове на семейството, фермери, квалифицирани професионалисти, студенти

Ню Брънсуик
Бизнес (Предприемачи), работници

Нюфаундленд
Бизнес (Предприемачи), членове на семейството, квалифицирани професионалисти, студенти

Северозападни територии
Бизнес (Предприемачи), Туризъм/ Услуги, Свободни професии, квалифицирани професионалисти.

Нова Скотия
Обществени дейци, членове на семейството, деца, които не са зависими, студенти, квалифицирани служители.

Онтарио
Бизнес (Предприемачи), работници, студенти

Остров Принц Едуард
Бизнес (Предприемачи), членове на семейството, квалифицирани професионалисти

Саскечуан
Бизнес (Предприемачи), членове на семейството, фермери, професионалисти в здравеопазването, шофьори на тирове, студенти, квалифицирани професионалисти.

Юкон
Бизнес (Предприемачи), квалифицирани професионалисти

Емиграция в Квебек

В Квебек можете да имигрирате като: квалифицирани професионалисти, Инвеститори, Предприемачи, на базата на спонсорство, на базата на практикуването на свободна професия, ако сте студенти и искате да следвате в Квебек.

Работна виза – работа в Канада

Чуждестранните наемни работници/ служители са временно пребиваващи и имат правото за работа в Канада със или без работни визи. Повечето хора първо си осигуряват работна виза и после кандидатстват за имиграция в Канада. Често издаването на работна виза за Канада е свързано с получаването на официална оферта за работа от канадски работодател. Работодателите от своя страна трябва да получат одобрението на HRSDC (Human Resources and Skills Development Canada) преди да могат да поканят чужденец да работи в Канада.

HRSDC, трябва да даде одобрение на работодателя преди чуждестранния служител да получи своята виза за работа в Канада. В повечето случаи се изисква да имате валидна работна виза и LMO (Labor Market Opinion) за работа в Канада, освен когато:

се изисква да имате само работна виза;

не се изисква нито работна виза нито LMO;

сте международни студенти и попадате под различни регулативни програми.

Повечето визи за работа в Канада се издават на базата на "разрешението", получено от HRSDC. Веднъж щом LMO е одобрено, кандидатът трябва да подаде документи за работна виза. Съответните канадски служби трябва да преценят дали:

офертата за работа е действителна;

заплатите и условията за работа отговарят на стандартите, заплатите и условията, които получават канадските граждани в съответния сектор;

работодателят е направил опити да наеме и обучи Канадски граждани;

чуждестранният служител ще запълни позицията поради недостиг на местни квалифицирани служители;

наемането на чуждестранния служител ще доведе до създаването на нови работни места или ще помогне за запазването на вече съществуващи такива за канадски граждани;

чуждестранният служител ще трансферира нови умения и знания в Канада.

Образование в Канада – възможности за международни студенти

Канадските университети са водещи в света! Ние помагаме на кандидат-студентите да намерят най-подходящите Канадски Университети и програма, да намерят работа докато следват и да се почувстват добре дошли в Канада. С наша помощ можете да планирате една дългосрочна стратегия и да организирате своята студентска виза, работна виза и емиграция в Канада. Нашата система за намиране на работа в Канада ще ви гарантира дългосрочното пребиваване в Канада и кариерното ви развитие.

Спонсорство

Канадски гражданин или постоянно пребиваващ, който е на минимум 18 години може да бъде допуснат като Спонсор на член от своето семейство, като по този начин може да даде възможност на своята съпруг/ съпруга, партньор, с когото живеят на семейни начала, зависими деца, родители, баби и дядовци, да получат статут на постоянно пребиваващи в Канада и да имигрират.

Спонсорите са отговорни за финансовата подкрепа на своите близки, когато те пристигнат в Канада и за осигуряването на техния комфорт, така че да не се налага да разчитат на финансова помощ от държавата. Ако Спонсорът не може да се справи, Канада може да изиска от него да върне парите, които тя дава, и да откаже правото на друго спонсорство.

Период на финансова подкрепа:
Партньори: 3 години
Зависими деца: 10 години, или докато детето не навърши 25 години
Родители, дядовци и баби: 10 години

Дефиниция за "брачен партньор": Ако Спонсорът е омъжен/ женен в Канада, Спонсорът трябва да покаже брачното си свидетелство. Ако Спонсорът има сключен брак извън Канада, бракът трябва да бъде законен според законите на държавата, където е сключен и според Канадските закони. Спонсорът може да спонсорира партньор от същия пол, ако Спонсорът е Канадски гражданин или е постоянно пребиваващ; и ако бракът е сключен на територията на Канада и двойката има издадено брачно свидетелство. Ако Спонсорът е сключил еднополов брак извън Канада, Спонсорът може да спонсорира партньор/ ката си, ако бракът им е официално признат по законите на държавата, където е сключен.

Дефиниция за „Партньор на семейни начала”:
Партньори на семейни начала са двуполови или еднополови двойки, които живеят заедно на семейни начала за минимален период от 12 месеца. Двойката трябва да докаже, че е поставила основите на съвместен семеен живот като за целта може да предостави общи банкови и/ или спестовни сметки, обща собственост, общ договор за наем, еднаква адресна регистрация и др. За партньори, които по една или друга причина имат връзка, но не могат да я докажат или покажат (поради например дискриминация на еднополови двойки) има отделни процедури.

Зависими деца
Зависимо дете е всяко дете, по-малко от 22 години (и което няма брак и не живее на семейни начала), учи редовно и зависи финансово от двамата си или единия си родител.

Live-in Caregivers

Това са хора, които търсят работа в Канада и искат да се грижат за деца, възрастни или хора с увреждания в домашна обстановка, без да се налага супервизия от медицинско лице. За да се класирате в тази категория, трябва да:

имате потвърдена оферта за работа в Канада от Канадски работодател;

имате подписан договор с бъдещия си работодател, който да съдържа ясна информация за трудовите ви задължения, работно време, заплащане;

живеете в Канада, в дома на лицето, за което ще полагате грижи;

сте завършили средно образование, съответстващо на  "grade 12" в Канада;

сте завършили 6 месечен пълен обучителен курс в областта на работата, която ще изпълнявате в Канада (това трябва да е станало през последните 3 години) или да имате поне 12 месеца трудов стаж на пълно работно време в областта, в която ще работите на територията на Канада, а именно грижа за деца, обучение на деца, изискващи специални грижи, бърза помощ и др.

говорите и разбирате Английски и/ или Френски език

Виза за посетители

Всяка година повече от 5 милиона човека посещават Канада. Този вид визи се дават на туристи, бизнес инвеститори, чуждестранни служители и студенти. Ако идвате от държава, която изисква да имате такава виза, за да влезнете в Канада, трябва да кандидатствате за такава преди пътуването си.

Изисквания за издаване на виза:

валиден паспорт;

добро здравословно състояние;

документи, потвърждаващи връзките ви със страната, където сте постоянно пребиваващ като работа, семейство, инвестиции, които ще гарантират вашето завръщане;

да убедите Канадските власти, че ще напуснете Канада доброволно и в срок;

да покажете, че имате достатъчно пари за престоя си в Канада.

Имиграция в Канада - "Стъпка по Стъпка"

Всичко започва с безплатна Он-лайн Оценка и консултация за емиграция в Канада.

Ако кандидатствате по програмата за Квалифицирани Професионалисти (skilled worker), първата стъпка е нашите Експерти да определят дали сте подходящи за имиграция в Канада. След като обработим информацията, оценката ще Ви бъде представена и, ако желаете, можете да получите детайлна консултация!

 

Ние Ви окуражаваме да контактувате лично с нас – ще можем да Ви предоставим повече информация, да отговорим на Вашите въпроси и да потвърдим резултатите от оценката. Ако искате да кандидатствате за имиграция в Канада по другите програми, нашият екип от специалисти ще намери най-подходящата програма за Вас и ще изработи най-добрата стратегия за емиграция в Канада, работа в Канада, образование в Канада или бизнес имиграция в Канада.

На студентите ще помогнем да изберат най-подходящия Канадски Университет, най-подходящата програма, както и да кандидатстват за стипендии, където е възможно.

Внимателно планиране на всички аспекти от Вашето преместване в Канада

Passportal и АНДРА ще Ви помогнат да изградите дългосрочен стратегически план за емиграция в Канада и за преселването ви там. Поетапният подход включва не само получаването на виза за Канада и емиграция в Канада, но и подпомагане на Клиентите при тяхното реално преместване и установяване в Канада. Ние всички сме отдадени на Вашия успех и ще Ви помогнем да предвидите всеки аспект на новия си живот в Канада.

Пълен пакет от услуги, свързани с имиграция в Канада

Без значение дали искате образование в Канада, работа в Канада, бизнес имиграция в Канада, да инвестирате в Канада, да получите Канадско гражданство, ние ще Ви съветваме и представляваме през всички етапи на процеса. Ние ще изготвим всички документи за Канада, бланки и формуляри, свързани с имиграционния процес и ще Ви помогнем да си набавите всички допълнителни документи. Нашите експерти внимателно ще Ви подготвят за интервю с имиграционните власти, ако те ви поканят. Не е необходимо да се тревожите – ние ще Ви помогнем с всичко необходимо. Предлагаме услуги, свързани с превода и легализацията на всички документи, както и подготовка по Английски език.

Услуги, свързани с преселването – ние ще го направим лесно!

Passportal предлага пълна гама от услуги, свързани с преселването в Канада, с които да Ви подкрепи при имиграция в Канада. Нашите експерти ще поемат всичко в своите ръце и ще превърнат този процес в забавен и безпроблемен.

Услугите включват, но не се ограничават до:

Организация на транспорт до и от Канада

Посрещане на летището в Канада

Съдействие при контакт с митническите служби

Съдействие при контакт с данъчните служби

Издаване на всички документи за Канада: шофьорска книжка, карта за социална застраховка, карта за медицинска застраховка, карта за постоянно гражданство и др.

Настаняване: временно и постоянно, намиране на апартамент, къща, търговска площ, офис;

Транспорт: решения за придвижването Ви от и до работното място, както и пътуването на територията на Канада;

Език: съвети, наставления, оценка и инструкции, свързани с езиковото обучение и тестове, както и уроци по Английски;

Застраховки: медицински, авто-каско, трудови, живото-застраховане и др.

Образование в чужбина: съвети за най-подходящи училища, Канадски университети и програми за Вас и Вашите близки;

Финанси: отваряне на сметки, парични преводи към родната Ви държава, създаване на кредитно досие и кредитна история в Канада, получаване на кредити и кредитни карти;

Икономично пазаруване: обзавеждане и оборудване, облекло, храна и др.

Закон за наемите и получаване на Канадска Кредитна карта.

Passportal предлага най-пълния пакет от услуги, свързани с имиграция в Канада и започване на нов живот там. Компанията внимателно напътства Клиентите стъпка по стъпка. Имиграцията в Канада се превръща в приятно преживяване, лишено от стресови ситуации, благодарение на ценните и иновационни решения на всички проблеми и ситуации, които възникват по време на процеса.

Опитни професионалисти: успешни и уважавани експерти в областта на емиграцията в Канада с повече от 18 години опит.

Знание: екипът познава сегашното законодателство, наредби, процедури и начините на приложение и непрекъснато актуализира знанията си. С негова помощ ще разберете законите и как те се отнасят към Вашата конкретна ситуация и ще получите експертни съвети и професионално представяне.

Изключителни услуги, свързани със започването на работа в Канада: екипът ни ще Ви подготви и ще Ви помогне да си намерите страхотна работа в Канада! Знаем, че бързото намиране на работа е от изключително значение за успеха на всеки Клиент. Експертите на компанията са разработили цялостна система, която ще Ви даде възможност да се представите на пазара на труда в Канада убедително и ефективно.

Професионална подготовка: работейки с нас, ще получите подробна информация и тренинги, свързани с имиграция в Канада, започването на работа в Канада и установяването ви в Канада. Ние ще се погрижим да сте добре подготвени и ще осигурим успехът Ви в Канада.

Бърза и ефективна работа: екипът ни знае как и къде да насочи своите усилия, за да осигури бързата обработка на Вашите документи за Канада. Ще бъдете представлявани ефективно и професионално, за да се избегне всяко забавяне.

Висока успеваемост: екипът е помогнал на хиляди семейства за успешна емиграция в Канада, да си намерят работа в Канада, да се запишат в Канадски университет, да започнат бизнес в Канада и да започнат един по-добър живот. Благодарение на богатия си опит, компанията е разработила и патентовала системи и технологии, които подсигуряват успеха на всеки Клиент.

Точен и надежден съвет: можете да разчитате на експертно мнение по всички въпроси, свързани с имиграция в Канада, установяването ви, започването на работа в Канада или на бизнес в Канада. Професионалистите, които ще поемат Вашия случай, ще бъдат Ваши доверени съветници и ще Ви водят в правилната посока, което ще осигури Вашия успех и ще Ви предпази от скъпо струващи грешки.

Гъвкави и достъпни хонорари: хонорарите ни са достъпни, а схемите за плащане са адаптивни и лесно приложими към всеки конкретен случай за имиграция в Канада. Екипът посвещава времето си на Клиентите и следи всеки да получи необходимата му консултация. Вие знаете какви са разходите предварително – няма скрити такси!!! Ние можем да изготви план на разходите, който да отговаря на Вашия бюджет.

Грижа и подкрепа: Най-голямата ни грижа са Клиентите и техния успех. Всички работим здраво за Вас и се грижим за Вашия успех!

Професионализъм: когато наемете компанията, Вие получавате опитен екип от многоезични професионалисти между които адвокати, имиграционни консултанти, асистенти, специалисти по намирането на работа и др.

Световна мрежа от офиси: Passportal разполага с международна мрежа от лицензирани представители, които са на Ваше разположение по всички въпроси, включително да Ви помогнат да запишете своето видео резюме и да започнат да Ви представят на Канадски работодатели. В офисът ни в София се обслужват както Български граждани, така и чуждестранни, без значение от тяхната локация.

Многоезични услуги: услугите и консултациите, свързани с имиграция в Канада са достъпни на Български, Английски, Испански, Кантонски, Руски, Украински, Корейски, Хинди, Японски, Албански, Пунджаби, Гръцки, Урду, Португалски, Асирийски, Бразилски и много други.

Passportal се занимава с всякакви имиграционни въпроси: визи за работа в Канада, Канадско жителство (постоянно), Канадско жителство (временно), Канадско гражданство, визи за студенти – обучение в Канада, спонсорски визи за Канада, визи за бизнес имиграция в Канада, инвеститорски визи, изслушване на бежанци и изслушване от всякакъв вид пред съдилища и други институции в Канада.

Стратегическо планиране: екипът на компанията ще Ви помогне да си изградите дългосрочен стратегически план за успех и ще Ви помогне да го изпълните.

Пълно обслужване: Вие ще получите съдействие на всеки етап от процеса – от кандидатстването за емиграция в Канада до намирането на първата Ви работа в Канада. Никой не предлага такава пълна гама от услуги като Passportal.

Подготовка за интервю: ще получите пълен пакет от информация както и професионална подготовка за интервюто пред имиграционните власти.

Допълнителна документация: Вие ще получите професионални съвети и съдействие при събирането на всички необходими придружаващи документи. Ние ще се погрижим те да са представени в съответния формат и с правилното съдържание. Ще ви помогнем и с превода и легализацията на всички документи за Канада.

Консултации за започване на работа в Канада: Експертите ще Ви обучат как да си намерите работа в Канада и ще Ви предоставят необходимите инструменти, за да можете успешно да се представите на пазара на труда в Канада.